JETLAG voorkomen?

STEM JE LICHAAM AF OP ELKE TIJDZONE

REIZEN MET BEHOUD VAN ENERGIE

  • Plan je eigen dageraad en zonsondergang
  • Houd geest en lichaam op het juiste moment wakker

Niets is zo vervelend als een dagenlange jetlag: vermoeidheid, slaperigheid en onoplettendheid verminderen de prestaties op zakenreis of bederven de pret op vakantie. Dat kan beter, zowel op de heenreis als bij thuiskomst. Bereid je lichaam voor op de andere tijdzone door de biologische klok op het juiste moment bij te stellen. Zo vermijd je zowel het nare gevoel van lood in de schoenen, als de afschrikwekkende uitstraling van wallen onder de ogen.

Jetlag ontstaat als de mens zich snel over grote afstanden verplaatst, zoals bij vliegreizen. De zon gaat opeens op een ander tijdstip op, terwijl het lichaam nog gewend is aan het schema van een ander deel van de aarde. Het lichamelijke dag-en-nachtritme loopt niet meer synchroon met dat van de werkelijkheid. Zonder maatregelen kan het dagen duren voor je interne biologische klok hieraan gewend is. 

Bril tegen jetlag

De Propeaq lichtbril verzacht deze gevolgen, waardoor ze niet meer merkbaar zijn en zal dus jouw jetlag verhelpen. Het actieve blauwe licht in de bril dempt in 30 minuten de aanmaak van het nachthormoon melatonine wanneer dat nodig is en bevordert de productie van het actiehormoon cortisol. Zo krijgt het lichaam een energie-impuls alsof de dag aanbreekt. Wanneer de avond valt en het tijd is om de slaap te vatten, zorgen extra de rode glazen bij de bril voor de gewenste slaperigheid door de impulsen van blauw licht uit beeldschermen en verlichting te filteren. De bril zal, bij het juiste gebruik, niet alleen jouw jetlag verminderen maar zelfs helemaal voorkomen. 

ELKE REIS EEN EIGEN SCHEMA

Jetlag voorkomen begint met enkele dagen voorbereiding waarbij enkele vuistregels gelden. Geleidelijkheid is hier het belangrijkste uitgangspunt. Je biologische klok is afgestemd op zonsopgang en zonsondergang. Die klok laat zich verschuiven, maar dat kan met maximaal 1,5 uur per dag gebeuren zonder dat je er last van hebt. Als je dus zes tijdzones opschuift door te reizen, heb je daar vier aanpassingsdagen voor nodig. Dat kan je in de vier dagen voor de vlucht doen, maar ook bijvoorbeeld twee dagen voor vertrek en twee dagen na aankomst. Het maakt ook verschil of je ‘tegen de klok in’ reist of juist met de klok mee.
The app with the Propeaq light glasses comes to your aid with planning. Enter the flight times and the app will advise you when to wear the glasses. You can see exactly when it is necessary to switch on blue light or filter it with the red glasses so that you fall asleep more easily, and at what times you set the alarm.

Wanneer je de aanbevelingen volgt, vertrek je met een wakkere geest in een voorbereid lichaam.

GRATIS INFO “REIZEN ZONDER JETLAG”

BDownload het whitepaper ‘lichttherapie voor reizigers’ voor een volledig overzicht, toelichting en handige schema’s over deze toepassing van de Propeaq lichtbril.
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.