FAQ - VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE LANG MOET IK DE BRIL DRAGEN?

Het gebruik van de bril is afhankelijk van het gewenste effect. De Propeaq dragen met het blauwe energieke licht aan is doorgaans 30 minuten per etmaal voldoende. Indien men de oranje glazen gebruikt, met het blauwe licht uit, dan is een half uur tot een heel uur voor het slapen gaan, voldoende.

IS EEN APP NOODZAKELIJK VOOR GEBRUIK VAN DE LICHTBRIL?

Er zijn twee apps van Propeaq die helpen bij de juiste inzet van de lichtbril. Er is een app met gepersonaliseerde adviezen om jet lag te voorkomen. Een andere app helpt bij nachtdiensten. Beide apps personaliseren adviezen op basis van verstrekte gegevens. De bril communiceert niet met de app en de gegevens blijven in de app en worden niet met de makers gedeeld.

WELKE GEGEVENS DEEL IK MET DE MAKERS VAN DE LICHTBRIL?

De bril communiceert niet met de app en de gegevens blijven in de app en worden dus niet met de makers of anderen gedeeld.

HOE LANG MOET IK DE BRIL DRAGEN?

Het gebruik van de bril is afhankelijk van het gewenste effect. Met actief blauw licht is doorgaans 30 minuten per etmaal voldoende. Indien men de rode glazen gebruikt, dan is een half uur tot een heel uur voor het slapen gaan, voldoende. Het licht van de Propeaq lichtbril gaat automatisch uit na 30 minuten.

IS HET LICHT VEILIG?

Het blauwe licht van de lichtbril is erg zwak en in een bandbreedte waarvan geen schadelijke effecten bekend zijn. De ogen mogen gelazerd zijn, contactlenzen dragen of van een kunstlens zijn voorzien. Enkel mensen met een netvlies afwijking (retinopathie) raden wij het gebruik af omdat hier geen onderzoek naar gedaan is.

KAN IK MET DE BRIL AUTO RIJDEN?

Wanneer het licht in de bril aan is, raden wij het af om in het donker aan verkeer deel te nemen. Ook met de rode glazen raden wij deelname aan verkeer af aangezien een rood stoplicht dan donker grijs toont.

WAAROM ZITTEN ER VERSCHILLENDE KLEUREN GLAZEN IN DE DOOS?

De Propeaq bril is een compleet systeem met actief licht voor energie en oranje glazen voor beter slapen. Bij het Premium model zijn ook donker blauwe glazen aanwezig, die te gebruiken zijn als zonnebril en reduceren de felheid van het zonlicht, maar laat het gezonde energieke blauwe licht volledig door.

IK BEN AL BRILDRAGEND. ZIJN ER GLAZEN OP STERKTE?

De Propeaq bril hoeft men slechts een half uur met licht aan te dragen. Kan men dan onvoldoende zien omdat men normaal een bril draagt, dan zijn op de propeaq.com website opticiens te vinden die de bril met glas op sterkte kunnen voorzien. Ook deze glazen zijn verwisselbaar. Indien men enkel een leesbril nodig heeft, is de bril te combineren met een Nooz leesbril

HOE ZET IK DE BRIL AAN/UIT?

De aan/uit knop, aan de rechterbinnenzijde van de bril, 1 maal kort indrukken om de LED lampjes aan te zetten. Om de lampjes weer uit te zetten, druk wederom 1 maal op de aan/uit knop

HOE LANG IS DE BRIL TE GEBRUIKEN ZONDER OP TE LADEN?

Een volle accu is goed voor 2 tot 3 uur actief licht. Aangezien 30 minuten per dag vaak voldoende is, kan men 4 tot 5 dagen de bril gebruiken. Door de aan/uit knop in te drukken geven de 3 leds aan wat de resterende accu lading is. Bij 1 led is raadzaam de bril op te laden. 

IS DE BRIL OP MAAT LEVERBAAR?

Het montuur is zo ontworpen dat 1 model voor de meeste mensen geschikt is. De Propeaq bril is dus in 1 maat leverbaar. De poten zijn, zoals de betere monturen, door een opticien licht verstelbaar. Voor kinderen of brede hoofden is de bril minder geschikt.

HOE MOET IK DE GLAZEN WISSELEN?

Op het YouTube Propeaq kanaal staat een video met uitleg van de doos inhoud en hoe de glazen te wisselen. Er is geen kracht nodig om de glazen uit de bril te drukken. Druk licht aan de buitenkant van het glas naar binnen. Aan de neusbrug haakt het glas met een uitsparing in het montuur. Nieuwe glazen plaatst men eerst met de uitsparing in de neusbrug en klikt dan het glas in het montuur.

HOE LANG MOET DE BRIL OPLADEN?

Twee uur aan de meegeleverde USB lader is voldoende om de accu geheel te laden. Langer aan de lader koppelen is geen probleem, maar raden wij af.

HOE LAAD IK DE BRIL OP?

Natuurlijk adviseren wij de meegeleverde USB lader en kabel te gebruiken. De bril is echter aan elke standaard USB lader met een goedgekeurde USB kabel te laden. Aan laptops duur het over het algemeen iets langer om de bril op te laden.

ALS EEN ONDERDEEL KWIJT RAAKT, HOE KOM IK AAN EEN VERVANGING?

Propeaq brillen hebben een garantie periode van 1 jaar vanaf de datum van levering van de producten op materiaal- en productiefouten. Glazen zijn altijd los te bestellen.

IS ER WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK GEDAAN NAAR DE WERKING?

Er is heel veel onderzoek gedaan naar de werking van blauw licht. De Propeaq bril wordt zelfs ingezet in een aantal onderzoeken als referentie omdat deze bril als enige exact de golflengte blauw licht produceert waar de wetenschappelijke onderzoeken positieve effecten hebben vast gesteld. Op de website van propeaq staan links naar de diverse onderzoeken. De onderzoekers Hall, Rosbash en Young hebben voor hun onderzoek naar de biologische klok in 2017 een Nobel prijs voor geneeskunde gewonnen.

IS DE BRIL LEVERBAAR IN MEER KLEUREN?

De Propeaq bril wordt in een combinatie van glans/mat zwart montuur met zwarte poten geleverd.

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 147 reviews.