SLAAP IS JE EIGEN SUPERKRACHT

met het juiste licht op het juiste moment

benut je deze kracht ten volle

Slapen is net zo belangrijk als voeding en beweging

Goede slaap is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid. Het is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Helaas verstoord onze Westerse levensstijl het natuurlijke slaapritme. We slapen tegenwoordig minder dan in het verleden en de kwaliteit van slaap is ook afgenomen. Kunstlicht heeft de dag opgerekt en de regelmaat uit het waak/slaapritme gehaald.

Wanneer je licht zoekt

Overdag brengt het juiste licht je in sync met daglicht. Je lichaamsklok regelt dat je wakker wordt overdag, dat je een boost aan energie krijgt maar ook je slaapkwaliteit.  

Wanneer je licht vermijdt

Voor velen is slaap een bijna onbereikbaar goed geworden en vaak niet belangrijk gevonden, ook al is onderzoek duidelijk over de voordelen van slaap. Vermijd licht voor het slapen gaan en de slaapkwaliteit en duur neemt toe

10 redenen voor een goed slaap

  1.  Korte slaap verhoogt het risico op gewichtstoename en obesitas.
  2.  Mensen die voldoende slapen eten doorgaans minder calorieën.
  3.  Goede slaap voor beter geheugen en concentratie.
  4.  Goede slaap verbetert fysieke en sportprestaties.
  5.  Minder dan 7-8 uur slaap is gerelateerd aan een verhoogde kans op hartfalen.
  6.  Bij slechte en korte slaap is verhoogde kans op diabetes type 2.
  7.  Depressie is sterk gerelateerd aan slechte slaap en slaapstoornissen.
  8.  Slaap verbetert het functioneren van je immuunsysteem.
  9.  Slaaptekort vermindert onze emoties en bemoeilijkt sociale interactie.
  10.  Slechte slaap verhoogt de kans op infecties.

Optimaal slapen met optimaal gebruik van de lichtbril

De biologische klok (het circadiaanse ritme) kan je eenvoudig beinvloeden door de Propeaq lichtbril op het juiste moment op de juiste manier te gebruiken. Direct na het opstaan 30 minuten het blauwe licht aan, met of zonder de transparante glazen. Een half uur voor het slapen gaan de bril met de oranje BLUE BLOCKER lenzen dragen totdat het volledige donker in je slaapkamer is. Zo éénvoudig is het.

30 minuten blauw licht ná het wakker worden maakt je écht wakker
30 minuten oranje glazen vóór het slapen gaan maakt slaperig

Workshop

“Verzorg je slaap SCHAAP – presteren doe je in bed!

Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe slaap je gezondheid en presteren prestatie? beïnvloedt. De deelnemers leren ook wat slaap is, waarom we slapen, hoe belangrijk slaap is, wat slaap met ons doet en wordt uitgelegd hoe een gezond slaapritme eruitziet. 

Met heel veel praktische slaaptips over Slaapdruk, Circadiaans ritme, slaap Hygiëne, Arrousel, Afleiding en Prikkels aangevuld met adviezen vanuit de cognitieve gedragstherapie leren de deelnemers hoe ze beter kunnen slapen om overdag alerter, frisser, vrolijker te zijn en beter te presteren. 

Door middel van praktische en deskundige adviezen helpen wij de deelnemers op eigen kracht beter te slapen zonder medicatie. Deelnemers gaan beter slapen, worden gezonder, vrolijker en gaan beter presteren. 

De workshop duurt ongeveer 90 minuten.

In samenwerkging met www.starttosleep.nl 

Informatie aanvraag

Vraag informatie aan over de slaap workshop via dit formulier

Onderzoeken

Propeaq lichttherapie is gebaseerd op wetenschappelijke studies waarbij de condities voor optimaal presteren en slapen wordt onderzocht. Deze inzichten hebben wij vertaald naar patenten die in onze innovatieve producten zijn verwerkt. Onze betrokkenheid bij onderzoek zit in ons DNA. We zijn betrokken bij het BioClock, een consortium van Nederlandse kennis-instellingen en bedrijven. 

Onder leiding van Bert van der Horst, hoogleraar Chronobiologie en Gezondheid gaat een team onderzoekers van het Erasmus MC, TNO en het RIVM, de verstoring van de biologische klok door nachtwerk kwantitatief in kaart brengen. Van der Horst: ‘In een studie bij zeilers van de Volvo Ocean Race hebben we kandidaat biomarkers gevonden met dezelfde mate van verstoring van de slaap-waakcyclus als bij nachtwerkers. Deze biomarkers bieden een unieke basis voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde rooster-, voedings- en blauw lichtadviezen om nachtwerk-gerelateerde gezondheidsrisico’s te verminderen.’

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo doet onderzoek naar het gebruik van de Propeaq lichtbril en kijkt of blauw licht een effect heeft op het dag-nacht ritme. Onderzocht wordt of dit een positief effect heeft op vermoeidheid- en alertheidsklachten. Jos le Noble is één van de initiatiefnemers van het project en arts op de Intensive Care: “Wij hopen dat met deze bril zorgverleners minder klachten ervaren tijdens nachtdiensten, minder mensen ziek worden, mensen meer plezier hebben in het werk en de kwaliteit van werken gaat verbeteren.”

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 147 reviews.