Chrono Eyewear BV

Chrono Eyewear BV is een Brabante onderneming met haar wortels in de wetenschap en topsport. Al vanaf 2008 worden Olympische atleten begeleid om een maximale prestatie neer te zetten op elk moment van de dag, waar ter wereld. Onder leiding van CEO Toine Schoutens werd de Propeaq lichtbril uitgevonden en gepatenteerd. Na haar sporen verdiend te hebben in de internationale topsport, is Chrono Eyewear zich ook gaan toeleggen op het optimaal presenteren van mensen in de nachtdienst of op onregelmatige tijden. Chrono Eyewear richt zich ook op het begeleiden van mensen met slaap/waak stoornissen. Tevens verricht Chrono Eyewear veel onderzoek op het gebied van circadiaans ritme in relatie tot slaap en presentatie.

Toine Schoutens, founder & CEO

Chrono CoachOprichter en CEO Toine Schoutens (1963) is opgeleid in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige ontdekte Toine de krachtige effecten van licht op menselijke prestaties en onze biologische klok. Daarmee werd hij de pionier van de inzet van licht bij de behandeling van winterblues. Apparatuur moest nog ontwikkeld worden, dus Toine bouwde zijn eigen experimentele behandelkamer met standaard onderdelen uit de groothandel. Op zoek naar fraaiere oplossingen kwam hij in contact met Philips, wat leidde tot de gezamenlijke ontwikkeling van de eerste apparaten voor lichttherapie in de medische sector. Consumenten maakten vanaf 1998 kennis met de technologie via de eerste Wake-up Light om het ontwaken in donkere maanden te vergemakkelijken.

Als wetenschappelijk medewerker en lector is Toine decennia betrokken geweest bij diverse fundamentele klinische onderzoeken. Deze kennis en het netwerk vertaalde zich naar functies in diverse organisaties gerelateerd aan onderzoek naar licht op de gezondheid. Internationale bekendheid verwierf Toine toen hij als gevolg van academische publicaties lichtbehandeling toe kon passen bij Nederlandse topsporters, waaronder de Olympische delegaties. Sinds 2006 begeleidt Toine sporters die bijzondere prestaties moeten leveren. Het bewezen succes van de producten, diensten en schema’s van de Nederlandse lichttherapeut heeft inmiddels honderden Olympische sporters uit meer dan tien landen geholpen om de best mogelijke prestaties te leveren.
De op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde methoden en inzichten van Toine zijn inmiddels vastgelegd in een aantal patenten. De kern van zijn werk zit in draagbare lichttherapie. “Elke dag voor een lichtbak zitten is immers geen efficiënte inzet van je kostbare tijd,” vat hij zijn missie samen. De onder zijn leiding ontwikkelde Propeaq lichtbril is het eerste complete draagbare lichttherapiesysteem, gebaseerd op zijn kennis, ervaring en netwerk en voorzien van individuele schema’s op maat die al net zo draagbaar zijn: in een app.

Bert van der Horst, PhD, Scientific advisor

prof. dr. Bert van der Horst is hoogleraar Chronobiologie & Gezondheid. Hij is gefascineerd door de impact van onze 24/7 samenleving op gezondheid en ziekte. Huidige onderzoeksinspanningen richten zich op de ontwikkeling van biomarkers die een objectieve en kwantitatieve beoordeling mogelijk maken van de nadelige effecten van ploegendienst, (sociale) jetlag en andere aandoeningen die het circadiane systeem verstoren. Dergelijke biomarkers zijn een voorwaarde om evidence-based maatregelen te ontwikkelen die gezondheidsrisico’s, die verband houden met ploegendiensten, verminderen en bijdragen aan duurzame gezondheid en inzetbaarheid. Bert adviseert ons over verantwoord gebruik van integratieve verlichting en de Propeaq lichtbril bij onregelmatige diensten, jetlag en topprestaties in topsport.

Meet the team

toine

Toine Schoutens

Chief Executive Officer
Rick_Muller_Propeaq_Lightglasses

Rick Muller MSc

Chief Commercial Officer

Bert van der Horst 1

Bert van der Horst PhD

Scientific advisor

Jacco header

Jacco Verhaeren

Evangelist

Wouter-Quispel-zoom-200x300

Wouter Quispel

Sales & Marketing Executive

Rudy Pelhan Propeaq Middle East

Rudy Pelhan

Sales Agent Middle East

Paul van Gend

Paul van Gend

Sales 

Dick Muller

Dick Muller

Financiele administratie

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.