WINTERBLUES

BLAUW LICHT IN DE OCHTEND
GEEFT ENERGIE

BLAUW LICHT VERMIJDEN IN DE
AVOND VOOR GOEDE SLAAP

MOEITE OM UIT BED TE KOMEN OF AAN DE SLAG TE GAAN? Dan heb je waarschijnlijk last van winterblues.

Herken jij dit? De donkere dagen zorgen voor een verminderd energieniveau en je voelt je niet de persoon die je bent in de zomer. Dit noemen we de winterblues. Wist je dat ongeveer 11% van de bevolking last heeft van de winterblues? Alleen in Nederland zijn dat al ruim 1 miljoen mensen. Door middel van de lichttherapie van Propeaq kan jij de winterblues tegengaan of zelfs helemaal voorkomen. Wat je hiervoor moet doen? Slechts een half uurtje per dag, direct na het opstaan, de lichtbril dragen met het blauwe licht ingeschakeld.

Met de Propeaq lichtbril kan je gaan en staan waar je maar wilt. Je hoeft niet meer op een vaste plek te blijven zitten. Zo kan je 30 kostbare ochtend minuten winnen met  ten opzichte van het gebruik van een conventionele daglichtlamp en de winterblues tegengaan.

Pas de lichttherapie van Propeaq toe tijdens het tandenpoetsen, het aankleden of aan de ontbijt tafel. Draag de bril tijdens de ochtendsport of onderweg naar je werk op de fiets of in de bus.

Naast het bestrijden van de winterblues, kan je de Propeaq ook gebruiken voor het makkelijker in slaap vallen. Verwissel de glazen in de bril voor de meegeleverde oranje glzen en draag de bril een half uurtje voor het slapen gaan, wel met het blauwe licht uit. Makkelijker kan het eigenlijk niet.

10 REDENEN OM GOED TE WILLEN SLAPEN

* Korte slaap verhoogt het risico op gewichtstoename en obesitas
* Mensen die voldoende slapen, eten doorgaans minder calorieën
* Goede slaap verbetert de werking van het geheugen en de concentratie
* Goede slaap verbetert fysieke prestaties, ook bij sport
* Minder dan 7-8 uur slaap is gerelateerd aan een verhoogde kans op hartfalen
* Slechte en korte slaap verhoogt de kans op diabetes type 2
* Depressie is sterk gerelateerd aan slechte slaap en slaapstoornissen
* Slaap verbetert het functioneren van je immuunsysteem en reduceert het de kans op infecties
* Slaaptekort vermindert onze emoties en bemoeilijkt sociale interactie

SLAAP GOED EN ONDERSTEUN ZO JE GEZONDHEID

  • Verhoog de kwaliteit van je nachtrust
  • Verbeter je slaapritme met lichttherapie
Goede slaap is voor je gezondheid net zo belangrijk als gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Onze Westerse levensstijl vol prikkels verstoort het natuurlijke slaapritme dat verbonden is met de cyclus van dag en nacht. We verlengen de dag met kunstlicht en verkorten de nacht, waardoor we minder uren slapen. Onregelmatige nachtrust vermindert ook de kwaliteit van je slaap. Als je daar last van hebt, kan de Propeaq lichtbril helpen om weer in een aangenaam dag- en nachtritme te komen.

STEL JE RITME BIJ

Blauwe tinten in het licht beïnvloeden je ritme van slapen en ontwaken, of dat licht nu van de zon komt of uit beeldschermen en lampen. Wanneer je minder goed slaapt dan je zou willen, kan dat veroorzaakt worden door blootstelling aan blauw licht op het verkeerde moment. In dat geval is de oplossing eenvoudig: lichttherapie. Zorg in de ochtend voor actief extra blauw licht dat je energie opwekt. Een half uurtje per dag is in principe voldoende. In de avond voor het slapen gaan demp je die energie juist door het blauwe licht te filteren.
Lichttherapie is een bewezen effectief middel om het slaap/waakritme bij te stellen. Er kunnen echter meer oorzaken zijn van een moeizame nachtrust. Wanneer lichttherapie onvoldoende resultaat oplevert, is het belangrijk een arts te raadplegen om vast te stellen of er wellicht medische of psychologische oorzaken zijn voor het slaapgebrek.

Ik gebruik al geruime tijd lichttherapie ter ondersteuning in mijn leven met Parkinson’s. Deze lichttoepassing helpt mij enorm. Daarom ben ik voorvechter geworden van licht als therapie bij Parkinson’s. In mijn geval heeft het mijn bradykinesie (spiertraagheid) aanzienlijk verminderd, maar belangrijker nog, mijn bijbehorende pijn (dystonie) is duidelijk afgenomen.

DR. GARY SHARPE

Radboud UMC Nijmegen
UMC Utrecht
Erasmus MC
Koninklijke Luchtmacht (KLu)
Chrono@Work
FluxPlus
HappySleeper.nl
OutThinking Parkinson’s UK
Parnassia Groep
PsyQ
Slaapwijzer.nl

Werken met Propeaq in toepassing of onderzoek

OP WETENSCHAPPELIJKE BASIS

Propeaq lichttherapie is gebaseerd op wetenschappelijke studies naar de optimale balans tussen presteren en slapen. Deze inzichten over de juiste condities voor deze balans hebben wij vertaald naar onze gepatenteerde producten. Betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek zit in het DNA van ons team. Er zijn diverse klinische onderzoeken in voorbereiding om de inzichten over de praktijk van lichttherapie verder te optimaliseren.

ALZHEIMER, DEMENTIE, ZIEKTE VAN PARKINSON

Verschillende slopende chronische ziekten hebben als berucht neveneffect dat de patiënten er ook nog eens slechter door gaan slapen. De klassieke therapie met medicatie kan nadelige bijwerkingen veroorzaken bij de patiënten, die toch al kampen met achteruitgang van het brein en het zenuwstelsel. Slaapmiddelen maken deze patiënten ook overdag minder alert, waardoor ze makkelijker vallen.
Lichttherapie als alternatief voor slaapmiddelen blijkt zeer positieve resultaten te hebben bij patiënten met de ziekte van Alzheimer, dementie en de ziekte van Parkinson. In de gezondheidszorg wordt lichttherapie vaak gegeven met lichtbakken waar de patiënt voor moet zitten. De innovatieve Propeaq lichtbril heeft dezelfde werking, gecombineerd met duidelijke voordelen: de behandeling is overal toe te passen, ook thuis, en de patiënt heeft met zijn naasten meer controle over de therapie.

GRATIS INFO “VERSTOORDE SLAAP & WINTERBLUES”

Download het whitepaper ‘lichttherapie bij verstoorde slaap, winterblues en chronische ziekten’ voor een volledig overzicht, toelichting en handige schema’s over deze toepassing van de Propeaq lichtbril.
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.