SLAAP

GEZONDHEID

Goede slaap is ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid. Het is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Helaas verstoord onze Westerse levensstijl het natuurlijke slaapritme. We slapen tegenwoordig minder dan in het verleden en de kwaliteit van slaap is ook afgenomen. Kunstlicht heeft de dag opgerekt en de regelmaat uit het waak/slaapritme gehaald.

RITME

Het ritme en de opeenvolgende tijdblokken waarmee we wel of juist geen blauw licht waarnemen is de kern voor goede slaap. Dit ritme is aan te passen door de toepassing van 30 minuten blauw licht (daglicht) in de ochtend en het filteren van blauw licht in de avond. Natuurlijk kunnen er andere redenen zijn voor een slechte slaap. Wanneer een goed slaap/waak ritme niet bereikt kan worden met lichttherapie, dan ligt de oorzaak vaak veel dieper op medisch of psychologisch vlak. Lichttherapie helpt bij het behalen van een goed slaap/waak ritme en het vaststellen of de oorzaak elders ligt.

10 REDENEN VOOR GOEDE SLAAP

* Korte slaap verhoogt het risico op gewichtstoename en obesitas.
* Mensen die voldoende slapen eten doorgaans minder calorieën.
* Goede slaap voor beter geheugen en concentratie.
* Goede slaap verbetert fysieke en sportprestaties.
* Minder dan 7-8 uur slaap is gerelateerd aan een verhoogde kans op hartfalen.
* Bij slechte en korte slaap is verhoogde kans op diabetes type 2.
* Depressie is sterk gerelateerd aan slechte slaap en slaapstoornissen.
* Slaap verbetert het functioneren van je immuunsysteem.
* Slaaptekort vermindert onze emoties en bemoeilijkt sociale interactie.
* Slechte slaap verhoogt de kans op infecties.

ONDERZOEKEN

Propeaq lichttherapie is gebaseerd op wetenschappelijke studies waarbij de condities voor optimaal presteren en slapen helder zijn geworden. Deze inzichten hebben wij vertaald naar patenten die in onze producten zijn verwerkt. Onze betrokkenheid bij onderzoek zit in ons dna. Zo we onderzoek naar post operatief herstel bij chirugische ingrepen met Zimmer Biomet, en het Ziekenhuis Leiderdorp. Samen met het VU Medical Center, Amsterdam doet Propeaq onderzoek naar post operatief delirium bij ouderen op de eerste hulp.

PARKINSON’S

Uit recent gepubliceerde onderzoeken is gebleken dat lichttherapie mogelijk nuttig kan zijn bij verschillende slopende chronische ziekten zoals de ziekte van Parkinson, die berucht zijn omdat ze de slaap bij patiënten negatief beïnvloeden. Voor het grootste deel wordt slaapmedicatie gebruikt om te helpen met slaap, maar bijwerkingen kunnen extreem lastig zijn voor patiënten die al cognitieve en neurologische beperkingen hebben. Parkinsonpatiënten reageren slecht op slaapmiddelen vanwege de slaperigheid overdag, geheugenverlies en extra valrisico. Daarom werd lichttherapie eerst getest bij patiënten met de ziekte van Alzheimer en dementie, en vervolgens bij Parkinson-patiënten. Met zeer positieve resultaten. De Propeaq lichttherapiebril is de nieuwste innovatie op het gebied van lichttherapie met een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van traditionele lichtbakken.
Mede mogelijk
gemaakt door:
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.