SPORTS & TIMING

STEL DE BIOLOGISCHE KLOK AF OP TOPPRESTATIES

PIEK OP HET JUISTE MOMENT

  • Bevorder succes met structuur en regelmaat
  • Neem je prestatiepiek in eigen hand

Wedstrijdsporters ervaren als geen ander dat ze alleen goud of zilver halen als ze pieken op het juiste moment. Welk moment dat is, weten ze vaak al maanden tevoren; de schema’s voor de finale en de kwalificaties zijn lang genoeg bekend om trainingsschema’s erop af te stemmen. In die planning is één element cruciaal: de biologische klok moet gelijklopen met de wedstrijdkalender. Dat kun je als sporter zelf beïnvloeden door op de juiste momenten blauw licht te filteren en toe te dienen.

Dat beheersing van het piekmoment werkt is niet alleen wetenschappelijk onderbouwd, diverse Olympische sporters hebben het bewezen door met de juiste dosis licht gouden medailles te halen. Het enige wat ze extra in hun bagage hoeven te stoppen, is de Propeaq lichtbril. 

ENERGIE, DE BESTE MOTIVATIE

Een dosis blauw licht op het juiste moment voorkomt vermoeidheid en maakt het mogelijk scherper te focussen. Topsporters hebben veel baat bij een juist lichtschema en zij kunnen daar ook gemakkelijk mee overweg. Sporters kennen het belang van discipline bij training, ze weten dat structuur en regelmaat een voorwaarde zijn om talent om te zetten in succes. Het blijkt gemakkelijk om aan bestaande schema’s en leefregels de Propeaq lichtbril toe te voegen; nog gemakkelijker dan de traditionele aanpak met lichtbakken.

ZO GEBRUIKEN SPORTERS PROPEAQ

De concentratie van energie die met de Propeaq lichtbril op te wekken valt, is in de sport op drie onderdelen van belang:
  1. Maximale prestaties bereiken tijdens trainingen en wedstrijden
  2. Bij toernooien buiten de eigen tijdzone de nadelige gevolgen van jetlag wegnemen
  3. De piekprestatie verschuiven naar het gewenste moment van de dag

De Olympische Spelen zijn het beste voorbeeld van een evenement waarbij vele atleten baat hebben bij de Propeaq. Voor een groot aantal deelnemers begint het toernooi met een reis naar een ander werelddeel, wat onvermijdelijk jetlag oplevert. Naast de nieuwe tijdzone kan ook het klimaat de prestaties beïnvloeden. Daar komt nog bij dat het wedstrijdschema wordt afgestemd op de verwachte kijkcijfers. De atleten kunnen daarom moeten aantreden in de vroege ochtend of de late avond. Het ritme van dag en nacht zorgt er op zulke momenten voor dat het lichaam niet vanzelf gereed is voor een piekprestatie.

De nadelige gevolgen van de ongunstige omstandigheden zijn te neutraliseren met een persoonlijk afgestemde lichttherapie, opgesteld in de app bij de Propeaq lichtbril. Het juiste lichtschema brengt de atleet optimaal voorbereid aan de start, klaar om de piekprestatie te leveren in de jacht op Olympisch goud.

OLYMPISCHE SPORTERS

De Olympische Spelen zijn altijd weer een prachtig evenement. Maar voor atleten altijd weer een uitdaging. Belangrijke wedstrijden aan de andere kant van de wereld, dat betekent jet lag. Een onwenselijk effect wat het liefst zo snel mogelijk geneutraliseerd wordt.
Vaak zal klimaat en vroege duisternis ook een grote rol spelen voor de sporters. Daarnaast vindt een groot aantal sporten in verband met kijkcijfers pas laat in de avond plaats. Niet bepaald de ideale tijd voor de atleten. Met de Propeaq lichtbril en app zijn topsporters in staat om deze negatieve effecten weg te nemen. 100% piekklaar aan de start.
PROPEAQ-preview-Pieter-van-den-Hoogenband-DWDD-4

Ik wou dat ik Propeaq in mijn tijd had gehad, in plaats van die onhandige lichtbakken die ik gebruikte.

PIETER VAN DEN HOOGENBAND

7-voudig olympisch medalist

Christian_Taylor_Beijing

Er zit echt iets magisch in deze bril!

CHRISTIAN TAYLOR

2-voudig olympisch goudmedalist en 3-voudig wereldkampioen

Anicka van Emden, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Céline van Gerner, Christian Taylor, Daphne Schippers, Dirk van Tichelt, Emma McKeon, Eythora Thorsdottir, Fanny Lecluyse, Femke Heemskerk, Ferry Weertman, Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen, Jolien D’Hoore, Jorien ter Mors, Juul Franssen, Kira Toussaint, Konrad Niedźwiedzki, Kyle Chalmers, Lara van Ruijven, Lieke Wevers, Maarten van der Weijden, Mack Horton, Madeline Groves, Marhinde Verkerk, Mitch Larkin, Pieter Timmers, Ramon Zenhäusern, Ranomi Kromowidjojo, Raymond van Barneveld, Roy Meyer, Sanne Wevers, Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Yuri van Gelder en vele andere atleten
Gebruiken Propeaq licht therapie

GRATIS INFO “LICHTTHERAPIE VOOR TOPSPORTERS”

Download het whitepaper ‘lichttherapie voor sporters’ voor een volledig overzicht, toelichting en handige schema’s over deze toepassing van de Propeaq lichtbril.
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.