SLAAP JE GEZOND!

gebruik dagelijks de Propeaq lichtbril

Waarom is slaap zo belangrijk voor ons?

Een goede nachtrust geeft je in de ochtend een uitgerust gevoel. Je hebt energie om de dag weer te beginnen en bent klaar voor een drukke werkdag.

Een goede nachtrust is niet alleen ontzettend belangrijk voor onze prestaties in het dagelijks leven, maar ook voor ons immuunsysteem. Het nachthormoon melatonine is essentieel en ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden.

Tijdens de slaap voert het lichaam onder andere herstelwerkzaamheden uit en worden je hersenen ‘gewassen’. De groeihormonen zijn dan op een piekpunt. Wanneer je goed slaapt verbetert dit de werking van het geheugen en de concentratie en heb je een verminderd risico op o.a. hart- en vaatziekten, diabetes II en verschillende vormen van kanker.

Oorzaken van een slechte nachtrust zijn o.a.:

 • Te veel licht in de avond
 • Te weinig licht overdag
 • Onregelmatige slaaptijden
 • Snoozen
 • Stress
 • Dutjes overdag

Hoe kan Propeaq jou hierbij helpen?

De Propeaq lichtbril helpt jouw lichaam om terug in je natuurlijke bioritme te komen. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat de lichtbril een positief effect heeft op slaapproblemen.

Als men moeite heeft met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden kan de Propeaq daar op een weinig belastende manier bij helpen.

Slechts 30 minuten blauw licht in de ochtend zorgt voor meer energie gedurende de dag. Het geeft je biologische klok een seintje dat de dag begint en daardoor worden verschillende processen in je lichaam geactiveerd.

In de avond is het juist dat licht wat mensen wakker houdt. Het verstoort de aanmaak van het nachthormoon melatonine, omdat de biologische klok geen signaal krijgt dat het donker wordt.

Om die reden verwissel je in de avond eenvoudig de transparante lenzen voor oranje lenzen en blokkeer je juist het blauwe licht van je telefoon, tablet, televisie, computer en het kunstlicht in huis. Ongeveer 30 à 45 minuten voordat je wilt gaan slapen zet je de bril met oranje lenzen op.

Eénvoudig te gebruiken. Bij het opstaan en bij het naar bed gaan.

30 minuten blauw licht aan ná het wakker worden
30 minuten blauw licht blokkeren vóór het slapen gaan

Dit zeggen gebruikers van de Propeaq lichtbril

Ik slaap weer als een os. Een absolute aanrader.

Kira

In deze donkere dagen ben ik superblij met mijn Propeaq licchtbril. Even wat extra daglicht tot je nemen en je kan er weer tegen aan.

Patrick den Os

Mooie bril, snelle levering, goede prijs

Lucas

Door de bril met blauw licht aan 30 minuten op te zetten tijdens mijn ochtendroutine merk ik dat ik de rest van de dag opgewekter ben en meer energie heb. Zeer tevreden over de lichtbril.

Claudia

Helpt bij moeilijke start op de donkere dagen, geeft een opstart boost!

Liliana Valbuena

EENVOUDIG TE GEBRUIKEN

🌞 ’s Ochtends na het wakker worden draag je de lichtbril, slechts 30 minuten, met het blauwe licht aan.

🌙 ’s Avond, 30 minuten voor het slapen gaan, draag je dezelfde bril maar dan met de oranje glazen. En natuurlijk het blauwe licht uit. Als alle lichten in je slaapkamer uit zijn, dus ook je telefoon, doe je de bril af en val je goed in slaap.

🏆 Binnen een paar dagen zal je merken dat je beter slaapt, uitgeruster wakker wordt en meer energie overdag hebt.

TOP 10 REDENEN VOOR EEN GOEDE SLAAP

 1. Korte slaap verhoogt het risico op gewichtstoename en obesitas.
 2. Mensen die voldoende slapen eten doorgaans minder calorieën.
 3. Goede slaap voor beter geheugen en concentratie.
 4. Goede slaap verbetert fysieke en sportprestaties.
 5. Minder dan 7-8 uur slaap is gerelateerd aan een verhoogde kans op hartfalen.
 6. Bij slechte en korte slaap is verhoogde kans op diabetes type 2.
 7. Depressie is sterk gerelateerd aan slechte slaap en slaapstoornissen.
 8. Slaap verbetert het functioneren van je immuunsysteem.
 9. Slaaptekort vermindert onze emoties en bemoeilijkt sociale interactie.
 10. Slechte slaap verhoogt de kans op infecties.

ONDERZOEKEN

Propeaq lichttherapie is gebaseerd op wetenschappelijke studies waarbij de condities voor optimaal presteren en slapen wordt onderzocht. Deze inzichten hebben wij vertaald naar patenten die in onze innovatieve producten zijn verwerkt. Onze betrokkenheid bij onderzoek zit in ons DNA. We zijn betrokken bij BioClock, een consortium van Nederlandse kennis-instellingen en bedrijven. Onder leiding van Bert van der Horst, hoogleraar Chronobiologie en Gezondheid gaat een team onderzoekers van het Erasmus MC, TNO en het RIVM, de verstoring van de biologische klok door nachtwerk kwantitatief in kaart brengen. Van der Horst: ‘In een studie bij zeilers van de Volvo Ocean Race hebben we kandidaat biomarkers gevonden met dezelfde mate van verstoring van de slaap-waakcyclus als bij nachtwerkers. Deze biomarkers bieden een unieke basis voor het ontwikkelen van gepersonaliseerde rooster-, voedings- en blauw
lichtadviezen om nachtwerk-gerelateerde gezondheidsrisico’s te verminderen.’

Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo doet onderzoek naar het gebruik van de lichtbril en kijkt of blauw licht een effect heeft op het dag-nacht ritme. Onderzocht wordt of dit een positief effect heeft op vermoeidheid- en alertheidsklachten. Jos le Noble is één van de initiatiefnemers van het project en arts op de Intensive Care: “Wij hopen dat met deze bril zorgverleners minder klachten ervaren tijdens nachtdiensten, minder mensen ziek worden, mensen meer plezier hebben in het werk en de kwaliteit van werken gaat verbeteren.”

Heb je nog meer vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of via ons telefoonnummer: 013 631631 3

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.