Mijn naam is Maaike van Sasse van IJsselt

Sinds 2016 verpleegkundige en sinds 2020 verplegingswetenschapper

Ik deel mijn werkzaamheden als verpleegkundige en nu ook docent verpleegkunde op mijn Instagram, schrijf blogs en heb zojuist mijn eerste podcast geproduceerd. Onwijs leuk allemaal, maar soms ook erg druk.

De afgelopen vijf jaar heb ik onregelmatig gewerkt en sinds ik in augustus 2021 overgestapt ben naar de Hogeschool Rotterdam, werk ik regelmatig. Een hele verschuiving, waarbinnen ik ook op zoek ben gegaan naar de beste methodes om goed te kunnen slapen en fris en fruitig wakker te worden.

Zo ben ik de lichtbril van Propeaq uit gaan testen en was ik al snel heel tevreden, wat al snel in een samenwerking uit is gegroeid. 

Onlangs heb ik een nieuwe blog geproduceerd waarbinnen ik 10 tips geef om goed te kunnen slapen. De lichtbril van Propeaq staat hier twee keer in, want ik ben razend enthousiast.

Licht bril in de ochtend (ik heb die van Propeaq)

De lichtbril aanzetten in de ochtend (blauw licht) zorgt ervoor dat je sneller opstart. Ik word vrolijker en zit vol met energie bij de start van mijn dag. Ideaal tegen de ‘winterblues’! Het menselijk lichaam reageert op de blauwe tinten van het ochtendlicht die deze bril dus naboots. Indien je nachtdiensten werkt, kan de bril opgezet worden wanneer je actief moet worden, bij voorkeur tussen middernacht en 4 uur. 

Ze hebben ook een gratis app die je goed helpt met wanneer je bril het beste kan opzetten. Ik slaap in mijn nachtdiensten meestal tussen 09:00 en 17:00, bij het wakker worden kan de bril dus worden opgezet om dit ochtendlicht na te bootsen. Als ik voor de Hogeschool aan het werk ben, zet ik de bril op bij het wakker worden (kan zonder glazen ook in de auto gedragen worden!).

Licht bril in de avond, voor het slapen gaan

De lichtbril die ik net al noemde, werkt ook in de avond. Of wanneer je naar huis gaat na je nachtdiensten. Door het opzetten van de oranje glazen, blokkeer je de blauwe tinten van het licht om je heen. Je lichaam niet dus wakker gemaakt door het ochtend licht. Door de oranje glazen te dragen in de lichtbril gaat de aanmaak van het nachthormoon melatonine door, zodat je beter en langer kan slapen overdagen. Uiteraard laat je het blauwe licht nu uit!

De gratis app

Het allerhandigste aan de lichtbril is dat er een speciale Propeaq app bij zit. Op basis van jouw diensttijden geeft deze app aan binnen welk tijdsbestek je welke kleur glazen op moet zetten en hoe lang. Je zit dus niet vastgebonden aan specifieke tijden, maar je hebt zelf de keuze in wat voor jou het beste uitkomt. Op die manier regelt de lichtbril jouw biologische klok, waardoor je ’s nachts meer energie hebt en overdag beter slaapt.

Bronnen:
Can special light glasses reduce sleepiness and improve sleep of nightshift workers? A placebo-controlled explorative field study
https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/nachtwerk-is-ongezond.htm )

Door mijn samenwerking met Propeaq mag ik je nu € 25,- korting geven. Dus geen € 199,- maar € 174,- voor de Propeaq lichtbril.

Van-199-voor-174-e1591276501995

WAT TE DOEN?

Klik op onderstaande button om de 25 euro korting direct toe te passen in het winkelmandje:

Zodra je de bestelling betaald hebt zal Propeaq het verzenden, het kan zijn dat nu door deze covid tijd de bestelling iets vertraagd is.

Ps: Mocht je meer tips willen check dan mijn instagram @maaikevansesse #zustermaaike of www.zustermaaike.com

Sinds 2006 help ik topsporters met beter presteren op elk moment van de dag waar ter wereld. Inmiddels meer dan 1000 Olympiers uit 16 landen gebruiken de Propeaq lichtbril.

De samenwerking met de beste atleten en coaches ter wereld is altijd inspirerend. De opgedane kennis delen we heel graag met iedereen die onregelmatig werkt of nachtdiensten draait.

Toine Schoutens

Licht expert, begeleider topsporters, uitvinder van de Propeaq lichtbril

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.