BRIL BEKROONT SNELLE EVOLUTIE

 • Ondersteuning voor aanpassingsvermogen van de mens
 • Synchroniseert de biologische klok
Mensachtigen lopen zeker 2 miljoen jaar op aarde, de ‘moderne’ mens heeft een historie van zo’n 200.000 jaar en pas 300 jaar beïnvloedt kunstlicht ons bestaan. De evolutie heeft ons een complex lichaam opgeleverd dat zich aanpast bij zijn omgeving en die naar zijn hand zet. Ook de invloed van dag en nacht op ons lichaam kunnen we beïnvloeden.
Het menselijk lichaam reageert op de blauwe tinten van het ochtendlicht en de rode bij het aanbreken van de avond. Bij ochtendgloren komen alle interne systemen in werking. Bij zonsondergang bereidt het lichaam zich voor op nachtrust. Spijsvertering en andere systemen schakelen over op nachtstand.
Wie afwijkt van het gebruikelijke dag-en-nachtritme, op reis gaat door meer tijdzones of door een onregelmatig bestaan kampt met slaapgebrek kan merken dat het lichaam tegensputtert. De dag loopt niet meer synchroon met de interne biologische klok. Die kan de snelle maatschappelijke en technologische evolutie van ons bestaan niet altijd bijbenen.
Lichttherapie is het antwoord op deze situatie, gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen kennis dat het lichaam energie krijgt als de ogen het juiste blauwe licht zien. Je kunt hierbij je eigen vijand zijn, bijvoorbeeld door lang en vaak een zonnebril te dragen die blauw licht tegenhoudt en daarmee je energie laat afnemen. De Propeaq lichtbril herstelt het evenwicht doordat de blauwe glazen het beschikbare zonlicht doseren. Wanneer er geen zon is, geven actieve leds in de bril het lichaam extra energie.
Wanneer het juist de bedoeling is om tot rust te komen en je voor te bereiden op een goede slaap, vervang je de blauwe glazen in de bril door de eenvoudig erin te klikken rode exemplaren. Die blokkeren alle energietoevoer van blauw licht, zodat het lichaam reageert met een hogere aanmaak van het slaaphormoon melatonine. De Propeaq lichtbril is het enige complete draagbare systeem voor optimale lichttherapie.

MEERDERE LICHTBRIL MODELLEN

Er zijn 2 modellen Propeaq lichtbril . De effectiviteit van beide brillen is gelijk. Het Basic model is op 2 punten wezenlijk vereenvoudigt ten opzichte van het Premium model.
 1. Het aan/uit zetten is bij het Basic model een eenvoudige aan/uit-knop. Het Premium model heeft de mogelijkheid om aan/uit gezet te worden de Propeaq App en de Bluetooth connectie.
 2. Het aantal lenzen is van 3 naar 2 terugbracht, waarbij de rode glazen van heet Premium model zijn vervangen voor oranje glazen bij het Basic model. Met oranje glazen is de visie vele malen beter dan met rode glazen zonder aan effect te hebben ingeboet. Hieronder een kort en simpel overzicht met de verschillen.

PROPEAQ BASIC LICHTBRIL

Verkrijgbaar voor € 199,-

Het nieuwe Propeaq Basic model is op diverse onderdelen aangepast t.o.v. Premium model. Het nieuwe model heeft:
 • Verbeterd design
 • Eenvoudige bediening
 • Meer draagcomfort
 • Met handige compacte opberg case, eenvoudig om mee te nemen
 • Oplaadbaar via elke willekeurige USB poort
 • 2 verschillende, uitneembare glazen licht blauwe glazen voor als blauw licht aan staat oranje glazen voor slaap verbetering
 • Met gratis 2 Apps voor Android en iOS Propeaq – de app voor persoonlijke instructies om een jetlag te voorkomen Propeaq Shiftwork – de app voor persoonlijke instructies om de dip tijdens nachtdienst tegen te gaan

PROPEAQ PREMIUM LICHTBRIL

tijdelijk niet leverbaar

Het eerst Propeaq model, de Propeaq premium lichttherapie bril met uitgebreide mogelijkheden.
 • Bluetooth connectie
 • Luxe opberg case
 • Verschillende wereld adapters
 • 3 verschillende, uitneembare glazen licht blauwe glazen voor als blauw licht aan staat rode glazen voor slaap verbetering donker blauwe glazen als zonnebril
 • Met gratis 2 Apps voor Android en iOS Propeaq – de app voor persoonlijke instructies om een jetlag te voorkomen Propeaq Shiftwork – de app voor persoonlijke instructies om de dip tijdens nachtdienst tegen te gaan

PROPEAQ MET GLAZEN OP STERKTE

De Propeaq lichttherapie bril maakt het toedienen van voldoende blauw licht in 30 minuten per dag mogelijk. Dat zijn 30 minuten waarin de gebruiker gewoon door kan werken. De bril heeft standaard geen sterkte in de glazen. De hoeveelheid actief blauw licht is geen belemmering om bij gewoon omgevingslicht goed te kunnen zien. Gebruik van contactlenzen heeft geen enkel belemmerd effect. Lees meer …

GEPATENTEERDE TECHNOLOGIE

Het blauwe licht van Propeaq heeft een golflengte van 468 nanometer bij een intensiteit van slechts 35 lux. De leds staan op 1,5 cm vanaf het oog en zijn onschadelijk bij normaal gebruik*. Per etmaal is éénmaal toedienen van 30 minuten actief blauw licht vaak voldoende. De lichtbril hoeft dus niet langdurig aan één stuk gedragen te worden. Voor wie al brildragend is zijn er oplossingen met een klipbrilletje of zelfs glazen op sterkte. Door een nauwe samenwerking met een een gerenommeerde internationaal opererende fabrikant van brillenglazen, is de Propeaq bril ook op sterkte verkrijgbaar bij gespecialiseerde opticiens.
* Bij ziekten van het netvlies, bijvoorbeeld maculadegeneratie, raden we gebruik van de lichtbril af. Er is nog onvoldoende onderzoek gedaan naar eventuele schadelijkheid in deze situaties.

Lichtblauwe glazen, wanneer te gebruiken? Voor extra energie!

De propeaq bril is een compleet systeem met verwisselbare glazen en energizing blauw licht.
Het blauwe licht in de bril wordt gebruikt om het zonlicht in de ochtend te simuleren. Bij gebruik van het blauwe licht raden wij aan om de licht transparante / licht blauw glazen te gebruiken. Dit is echter niet noodzakelijk. Men kan er ook voor kiezen glazen te gebruiken in het montuur als het blauwe licht aan is. 
Oranje glazen, wanneer te gebruiken? Om slaperig te worden.

Het oranje glas filtert het blauwe licht dat we van daglicht en sommige kunstlichtbronnen zien. Oranje glazen worden in de bril gebruikt om de natuurlijke aanmaak van melatonine door het lichaam te stimuleren. Dit natuurlijke hormoon zorgt voor slaperigheid en is nodig voor een goede nachtrust.

Noot: wanneer het blauwe licht ingeschakeld is met de oranje glazen in het montuur, heeft de filtering geen werking. Dus enkel oranje glazen gebruiken wanneer het blauwe licht van de bril uit is en men het lichaam wilt voorbereiden op slaap.

PROPEAQ APP

De bijbehorende app presenteert optimale schema’s voor het gebruik van de Propeaq lichtbril, gebaseerd op persoonlijke kenmerken. De schema’s en adviezen bundelen alle ervaring uit wetenschappelijke studies, de begeleiding van topsporters en praktijktesten.
De gebruiker hoeft niet meer te doen dan enkele vragen te beantwoorden en het doel van de lichttherapie te kiezen. Daarna geeft de app tips en een optimaal schema met duidelijke instructies over de toepassing van licht en glazen. Vergeetachtig? Zowel de bril als de smartphone kunnen je helpen herinneren.
De apps zijn gratis verkrijgbaar in de App Store (iPhone) en Google Play (Android).
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.