HOLA, IK BEN CAS EGGERMONT!

Ik heb het geluk dat ik in een land woon waar, bijna, altijd de zon schijnt. Ik voel me daardoor beter dan ooit. De dag starten met zonlicht is perfect.
Dit daglicht maakt een ‘energie hormoon’ aan, genaamd cortisol. Heb je te weinig van dit hormoon in de ochtend, dan word je lichaam niet echt wakker. Dus een tekort aan daglicht, zorgt voor een tekort aan cortisol.
Nu gaat het niet om alle kleuren van de regenboog die in het daglicht zit, maar alleen om het blauwe deel van het daglicht. Om het te kort aan daglicht aan te vullen maak ik gebruik van de Propeaq lichtbril die de precies de juiste kleur blauw licht op mijn ogen (netvlies) laat vallen, waardoor mijn lichaam meer cortisol gaat maken en ik weer actief word, net zoals op een mooie lente – of zomer dag.
Door de bril 30 minuten met blauw licht aan op te zetten tijdens mijn ochtendroutine merk ik dat ik de rest van de dag opgewekter ben én meer energie heb tijdens de donkere winterdagen. Het blauwe licht in de ochtend is voor mij de perfecte oplossing voor de winterblues.
De Propeaq lichtbril kan ook helpen als je niet goed slaapt. De meeste slaapproblemen bestaan uit: niet in slaap komen, niet doorslapen, te vroeg wakker worden óf een combinatie daarvan. Oorzaken hiervoor kunnen te maken hebben met snoozen in de ochtend, op onregelmatige tijden wakker worden of het feit dat je te lang naar een scherm kijkt voor je gaat slapen. Kortom, je biologische klok, je slaap-waak ritme is verstoort.
De lichtbril van Propeaq helpt je lichaam om terug in je natuurlijke bioritme te komen. Voordat je gaat slapen zet je 30 tot 45 minuten de bril op met oranje glazen, wel met het blauwe licht uit natuurlijk. Als je in bed ligt met alle schermen en lampen uit, doe je de bril af en val je beter in slaap.
Ik draag de bril niet in Spanje maar droeg hem wel als ik in Nederland was. Het gaf mij zeer veel energie en liet mij een beetje dromen over Valencia.
Propeaq kan ik iedereen aanraden om de donkere dagen te “verlichten” en even weg te dromen naar zonnige tijden.
Dus een half uurtje blauw licht met transparante glazen in de ochtend en voordat je gaat slapen oranje glazen zonder blauw licht, ook half uurtje. Zo simpel kan het zijn.
Door mijn samenwerking met Propeaq mag ik je nu € 25,- korting geven. Dus geen € 199,- maar € 174,- voor de Propeaq lichtbril.
Van-199-voor-174-e1591276501995

WAT TE DOEN?

Klik op onderstaande button om de 25 euro korting direct toe te passen in het winkelmandje:
Zodra je de bestelling betaald hebt zal Propeaq het verzenden. Je hebt de lichtbril dan binnen 2 werkdagen in huis, zodat je beter slaapt!
VANAF WELK UUR KAN JE DE BRIL HET BESTE DRAGEN?
Zowel in de ochtend als in de avond is het de bedoeling dat je de bril een halfuur draagt. In de ochtend. Het blauwe LED-licht gebruik je het beste zo snel mogelijk na het opstaan, maar het allerbelangrijkste is dat je de bril elke dag rond dezelfde tijd draagt. En vice versa draag je in de avond de oranje glazen een half uur tot uur voor het slapen gaan. Het is maar net wat jij fijn vindt en waar je behoefte aan hebt. Voor de meeste mensen is dit een kwestie van uitproberen en experimenteren.
BLOKKEN DE ORANJE GLAZEN HET BLAUWE LICHT?

Blokken de oranje glazen het blauwe licht?

Zeker. Dat maakt deze bril ook zo speciaal. Hieronder zie je hoe het lichtspectrum werkt. Ik zal je de details besparen, maar je ziet dus dat blauw licht begint bij de 380 nanometer. Het blauwe licht tussen de 445 en de 480 nanometer is het meest verantwoordelijk voor het onderdrukken van de melatonineproductie. In de media wordt veel gepromoot met (vaak goedkope) brillen die blauw licht onderdrukken, maar laat je hierdoor niet gekmaken. Deze brillen hebben vaak maar de capaciteit om het blauwe licht tot 450 nanometer te onderdrukken, wat dus enigszins helpt, maar geen zoden aan de dijk zet. De Propeaq lichtbril is zo ontworpen dat het al het blauwe licht van het spectrum blokt, tot 500 nanometer. Maak dus een bewuste keuze wanneer het gaat om je bioritme, je slaap en je energie overdag.

Blauw licht begint pas bij 370 nanometer, tot 500 nanometer. Dat hele specttrum is verantwoordelijk voor het onderdrukken van melatonine, met een piek tussen de 460 en 480 nanometer. Alles was eronder zit, heeft nog steeds een werking op melatonine. En die goedkope brillen blokken slechts de helft ervan. Daarom in de media dat dit soort brillen niet werken. Maar dat zijn dus die popiejopie brillen.

ALS IK DE ORANJE GLAZEN ’S AVONDS OP HEB, KAN IK DAN NOG WEL DINGEN DOEN ZOALS LEZEN, HET HUISHOUDEN OF TELEVISIEKIJKEN?

Als ik de oranje glazen ’s avonds op heb, kan ik dan nog wel dingen doen zoals lezen, het huishouden of televisiekijken?


De lichtbril biedt je alle vrijheid om in de avond te doen wat je moet doen. Het is wel zo dat je de kleuren van een beeldscherm anders ervaart doordat de oranje glazen het blauwe licht blokken. Je zult na een tijdje merken dat je brein de bril gaat associëren met het slapen gaan. Hoeveel zin je dan nog in het huishouden hebt is de vraag, maar mocht je daarvoor nog staan te springen een halfuur voordat je naar bed gaat: be my guest ;-). Persoonlijk vind ik het het allerfijnste werken om in het halfuur dat ik de bril draag voor het slapengaan me volledig te richten op de nacht: Pyjama aandoen, tandenpoetsen, haar borstelen, boek lezen en zzz….

SLUIT DE BRIL KUNSTLICHT VAN BOVEN UIT?

Sluit de bril kunstlicht van boven uit?

Ja, de lichtbril is zo gemaakt dat hij bij de meeste mensen zo aansluit dat er geen lichtinvloeden van bovenaf kunnen komen. Mocht jij dit anders ervaren, dan kan je ervoor kiezen om een baseballpetje te dragen. Bij mij is dit absoluut niet nodig.

KAN JE DE LICHTBRIL OVER EEN NORMALE BRIL HEEN DRAGEN?
Theoretisch gezien niet, tenzij je een heel klein brilletje hebt. De kans is groot dat het anders ongemakkelijk gaat zitten. Als je dat voor lief neemt, is dat oké. In het andere geval zijn er vier oplossingen:
  • Je draagt twee keer per dag een halfuur geen glazen op sterkte
  • Je draagt lenzen
  • Je koopt een klein leesbrilletje die je op je neus zet. Die heb je van -3 tot +3 en is verkrijgbaar via Nooz-optics (https://www.nooz-optics.com/eu/nl-nl/collections/reading/original/shop). Je hebt een ronde en ovale variant. De ovale past het beste. Thank me later. J
  • Propeaq heeft zelf ook glazen op sterkte. Deze zijn wel prijzig, maar worden vaak wel vergoed door de zorgverzekeraar. Trek me gerust even aan mijn jasje voor meer informatie hierover.
Toine-Schoutens

Sinds 2006 help ik topsporters. Meer dan 750 Olympiers gebruiken de Propeaq lichtbril. De samenwerking met de beste atleten en coaches ter wereld is altijd inspirerend.

Toine Schoutens

Licht expert en begeleider topsporters, Propeaq

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.