HI! IK BEN ANNEMIEKE DEIMAN

PSYCHOLOOG, SLAAPCOACH & TRAINER

De wereld beter laten slapen is mijn missie.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 24 procent van de Nederlanders slaapproblemen heeft (Gezondheidsenquête CBS, 2018). Daarnaast is 63% niet tevreden over de eigen slaapkwaliteit, maar onderneemt geen actie (Hersenstichting & Trimbos-instituut, 2019).

Wil jij wel actie ondernemen en jouw slaapkwaliteit verhogen? Dan is de Propeaq lichtbril wellicht wat voor jou! Allereerst wat over mezelf. Met passie en energie adviseer ik mensen met allerlei soorten slaapproblemen, maar voornamelijk ploegendienstmedewerkers (verstoord slaap-waakritme) en mensen met chronische slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd. Mensen met insomnie hebben regelmatig slechte nachten en hebben moeite met in slaap vallen, doorslapen of worden te vroeg wakker. Herken jij je daarin? Je ervaart dan waarschijnlijk klachten overdag, zoals vermoeidheid, niet goed kunnen concentreren, vergeetachtigheid en prikkelbaarheid. Chronische slapeloosheid kan overgewicht in de hand werken en op lange termijn gezondheidsklachten, zoals diabetes en hart-en vaatziekten, veroorzaken. Mensen die slecht slapen verzuimen vaker en hebben meer kans op het maken van fouten en ongevallen op het werk.

OPTIMALISEER JE SLAAPKWALITEIT

Door rekening te houden met licht kan jij jouw slaapkwaliteit verbeteren. Daarbij kan de Propeaq lichtbril ideaal ondersteunen. Lichttherapie kan tevens jouw biologische klok verschuiven, wat handig kan zijn als jij in ploegendienst of onregelmatig werkt of veel reist. 30 minuten blauw licht in de ochtend met behulp van de lichtbril kan jouw slaap verbeteren en vervroegen. Meer licht in de ochtend helpt namelijk om ’s avonds weer beter in slaap te vallen. Ook geeft het blauwe licht je een boost van energie. Dit komt door het remmen van de melatonieproductie en het stimuleren van de cortisolaanmaak. Cortisol is ons ‘stresshormoon’, maar geeft ons ook positieve stress in de vorm van waakzaam- en alertheid. Cortisol hebben we dus nodig om goed ons werk te kunnen doen en vermoeidheidsdipjes te voorkomen, bijvoorbeeld als je nachtwerk verricht. Wil jij jezelf voorbereiden op een goede slaap, zet dan een uur voor het slapen de oranje glazen in de bril. Deze filteren het blauwe licht. Licht en vooral blauw licht remt de melatonine aanmaak en dat willen we juist niet in de avond! Met de oranje glazen kan de productie van melatonine goed op gang komen wat jou kan helpen goed in slaap te vallen en beter door te slapen. 

HOE DE LICHTBRIL MIJ HELPT

Vanaf dat ik de Propeaq lichtbril in huis heb, gebruik ik deze geregeld. In eerste instantie in de avond met de oranje glazen om het blauwe licht in huis te filteren. Dit stimuleert mijn melatonine aanmaak in de avond. Zelf heb ik bemerkt dat ik hierna gemakkelijk in slaap viel en goed door sliep. Mijn partner gaf tevens aan dat ik na gebruik van de lichtbril rustiger was in de nacht. De bril zit comfortabel en de oranje glazen kijken prettig. Op een gegeven moment vergeet je zelfs dat je hem op hebt. Als je hem na een tijdje afzet zie je pas hoe fel bijvoorbeeld het televisielicht normaliter is! Als ik weinig daglicht zie in de ochtend, gebruik ik de Propeaq lichtbril met het blauwe licht om mijn biologische klok te resetten voor de nieuwe dag, bijvoorbeeld achter mijn computer of in de auto. Hoe eerder je in de ochtend licht ziet, hoe beter jouw slaapkwaliteit in de avond. Het blauwe licht wat van boven uit de bril komt kan even wennen zijn. Ik kreeg een iewat lichte hoofdpijn in het begin, maar dit verdween snel. 

Zelf draag ik vaak in de avond en ochtend een bril in plaats van mijn lenzen. Dan zou je de Propeaq bril eigenlijk beter op scherpte kunnen hebben of een voorzetbril kunnen gebruiken, want de bril pas niet over je eigen bril.  

Tijdens mijn laatste vliegreis heb ik de Propeaq lichtbril getest. Met de lichtbril kon ik mijn biologische klok reguleren en slaap-waakritme verschuiven, zodat ik minder last had van een jetlag. 

De Propeaq lichtbril kan ik iedereen aanraden. Voornamelijk aan mensen die er van houden om voor het slapen nog media-apparatuur te gebruiken, werken in onregelmatige diensten of reizen naar landen met een andere tijdzone. De lichtbril kan, naast een gezonde leefstijl en goede slaap hygiëne, helpen om jouw slaapkwaliteit te verbeteren.

SPECIALE AANBIEDING

Wil jij jouw slaapkwaliteit verbeteren met behulp van deze lichtbril? Dan mag ik van Propeaq 25 euro korting aan jou geven. Dat betekend dat jij deze bril in huis hebt voor 174 euro (incl BTW) in plaats van 199 euro.
Van-199-voor-174-e1591276501995
Dit bril wordt geleverd in een nette hardcover hoes en met een extra stoffen hoesje voor de bril met aparte zakjes voor de glazen. De bril is snel oplaadbaar en de glazen zijn gemakkelijk te verwisselen.

WAT TE DOEN?

Klik op onderstaande button om de 25 euro korting direct toe te passen in het winkelmandje:
Zodra je de bestelling betaald hebt zal Propeaq het verzenden, het kan zijn dat nu door deze coronatijd de bestelling iets vertraagd is. PS: Heb jij behoefte aan op maat advies over jouw slaap? Neem een kijkje op mijn website: www.onlineslaapcoaching.nl. Voor bedrijfstrainingen over beter slapen zie: www.sleepwellness.nl

VEEL GESTELDE VRAGEN:

VANAF WELK UUR KAN JE DE BRIL HET BESTE DRAGEN?
Zowel in de ochtend als in de avond is het de bedoeling dat je de bril een halfuur draagt. In de ochtend. Het blauwe LED-licht gebruik je het beste zo snel mogelijk na het opstaan, maar het allerbelangrijkste is dat je de bril elke dag rond dezelfde tijd draagt. En vice versa draag je in de avond de oranje glazen een half uur tot uur voor het slapen gaan. Het is maar net wat jij fijn vindt en waar je behoefte aan hebt. Voor de meeste mensen is dit een kwestie van uitproberen en experimenteren.
BLOKKEN DE ORANJE GLAZEN HET BLAUWE LICHT?

Blokken de oranje glazen het blauwe licht?

Zeker. Dat maakt deze bril ook zo speciaal. Hieronder zie je hoe het lichtspectrum werkt. Ik zal je de details besparen, maar je ziet dus dat blauw licht begint bij de 380 nanometer. Het blauwe licht tussen de 445 en de 480 nanometer is het meest verantwoordelijk voor het onderdrukken van de melatonineproductie. In de media wordt veel gepromoot met (vaak goedkope) brillen die blauw licht onderdrukken, maar laat je hierdoor niet gekmaken. Deze brillen hebben vaak maar de capaciteit om het blauwe licht tot 450 nanometer te onderdrukken, wat dus enigszins helpt, maar geen zoden aan de dijk zet. De Propeaq lichtbril is zo ontworpen dat het al het blauwe licht van het spectrum blokt, tot 500 nanometer. Maak dus een bewuste keuze wanneer het gaat om je bioritme, je slaap en je energie overdag.

Blauw licht begint pas bij 370 nanometer, tot 500 nanometer. Dat hele specttrum is verantwoordelijk voor het onderdrukken van melatonine, met een piek tussen de 460 en 480 nanometer. Alles was eronder zit, heeft nog steeds een werking op melatonine. En die goedkope brillen blokken slechts de helft ervan. Daarom in de media dat dit soort brillen niet werken. Maar dat zijn dus die popiejopie brillen.

ALS IK DE ORANJE GLAZEN ’S AVONDS OP HEB, KAN IK DAN NOG WEL DINGEN DOEN ZOALS LEZEN, HET HUISHOUDEN OF TELEVISIEKIJKEN?

Als ik de oranje glazen ’s avonds op heb, kan ik dan nog wel dingen doen zoals lezen, het huishouden of televisiekijken?


De lichtbril biedt je alle vrijheid om in de avond te doen wat je moet doen. Het is wel zo dat je de kleuren van een beeldscherm anders ervaart doordat de oranje glazen het blauwe licht blokken. Je zult na een tijdje merken dat je brein de bril gaat associëren met het slapen gaan. Hoeveel zin je dan nog in het huishouden hebt is de vraag, maar mocht je daarvoor nog staan te springen een halfuur voordat je naar bed gaat: be my guest ;-). Persoonlijk vind ik het het allerfijnste werken om in het halfuur dat ik de bril draag voor het slapengaan me volledig te richten op de nacht: Pyjama aandoen, tandenpoetsen, haar borstelen, boek lezen en zzz….

SLUIT DE BRIL KUNSTLICHT VAN BOVEN UIT?

Sluit de bril kunstlicht van boven uit?

Ja, de lichtbril is zo gemaakt dat hij bij de meeste mensen zo aansluit dat er geen lichtinvloeden van bovenaf kunnen komen. Mocht jij dit anders ervaren, dan kan je ervoor kiezen om een baseballpetje te dragen. Bij mij is dit absoluut niet nodig.

KAN JE DE LICHTBRIL OVER EEN NORMALE BRIL HEEN DRAGEN?
Theoretisch gezien niet, tenzij je een heel klein brilletje hebt. De kans is groot dat het anders ongemakkelijk gaat zitten. Als je dat voor lief neemt, is dat oké. In het andere geval zijn er vier oplossingen:
  • Je draagt twee keer per dag een halfuur geen glazen op sterkte
  • Je draagt lenzen
  • Je koopt een klein leesbrilletje die je op je neus zet. Die heb je van -3 tot +3 en is verkrijgbaar via Nooz-optics (https://www.nooz-optics.com/eu/nl-nl/collections/reading/original/shop). Je hebt een ronde en ovale variant. De ovale past het beste. Thank me later. J
  • Propeaq heeft zelf ook glazen op sterkte. Deze zijn wel prijzig, maar worden vaak wel vergoed door de zorgverzekeraar. Trek me gerust even aan mijn jasje voor meer informatie hierover.
De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.