HI! ALIES HIER MET MIJN PROPEAQ LICHTBRIL.

IK HEB GEEN LAST MEER VAN HET VERZETTEN VAN DE KLOK!

Merk jij na het vooruitzetten van de klok dat je voor een langere tijd ontregeld bent? Kom je niet in slaap of lukt het je niet om uit je bed te komen? Slaaptekort zorgt voor problemen met:

 • Jouw gezondheid (24% meer hartaanvallen in de week na de verschuiving)
 • Concentratie
 • Geheugen
 • Je stemming

Op de langere termijn is slaaptekort zelfs dodelijk…. Voorlopig wordt de zomertijd in stand gehouden, maar gelukkig kunnen we zelf ook wat doen om de schade te beperken.

De meeste problemen na het ingaan van de zomertijd ervaren we op het gebied van:

 Een ontregeld ritme

 • Niet in slaap kunnen komen of je minder wakker voelen wanneer de wekker gaat. Dit komt omdat de klok op de muur zegt dat het tijd is om naar bed te gaan, maar je ritme zegt dit pas een uur later tegen je. Niet handig, want je moet waarschijnlijk ‘gewoon’ weer op de dezelfde tijd als normaal opstaan.
  Als we het over opstaan hebben.. In de ochtend gebeurt precies hetzelfde euvel. Stel je wordt normaal om 7:00 uur wakker, dan geeft je lichaam het wakker-word seintje na het ingaan van de zomertijd pas een uur later. Ergens best zonde van je dat, toch?

  Je ritme herstel je door elke ochtend structureel gebruik te maken van daglicht. Dit doe je door de mobiele daglichtbril van Propeaq 30 minuten na het opstaan te dragen. Zo reset je je biologische ritme en weet je lichaam dat het tijd is om op te staan. Daardoor ga je energie aanmaken en worden de processen om wakker te worden in gang gezet.

  Wanneer je in de ochtend je ritme reset met de Propeaq lichtbril, val je in de avond makkelijker in slaap. Dit proces wordt nog makkelijker gemaakt door een half uur voorafgaand aan het slapen het blauwe licht te blokkeren. De oranje glazen helpen hierbij, omdat zijn tot 450 nanometer van het blauwe lichtspectrum tegenhouden. Je systeem krijgt zo een seintje dat het tijd is om te gaan slapen.

  Door structureel tijdens je ochtendroutine de blauwe glazen in combinatie met het LED licht te dragen en in de avond met de oranje glazen van de Propeaq lichtbril de blauwe golflengten juist te blokkeren, vorm je een nieuw biologisch ritme waardoor je geen last meer hebt van de nare gevolgen van de verschuiving van de klok.

 Het hebben van minder energie overdag

 • Slaaptekort zorgt voor energiedips gedurende de dag. In deze dips heb je minder concentratie en ben je minder productief of vrolijk. Soms kan je moeite hebben je ogen open te houden. Het dragen van de Propeaq lichtbril voor een half uur voorkomt deze dip, omdat je lichaam blauw licht associeert met energie. Het dragen van de lichtbril vervangt de powernap en het zorgt ervoor dat je de rest van de dag geconcentreerder en alerter bent. Ondanks slaaptekort.

Dus een half uurtje blauw licht met transparante glazen in de ochtend en voordat je gaat slapen oranje glazen zonder blauw licht, ook half uurtje. Zo simpel kan het zijn.
Door mijn samenwerking met Propeaq mag ik je nu €25,- korting geven. Dus geen €199,-, maar €174,- voor de Propeaq lichtbril.

Van-199-voor-174-e1591276501995

WAT TE DOEN?

Klik op onderstaande button om de 25 euro korting direct toe te passen in het winkelmandje:


Zodra je de bestelling betaald hebt zal Propeaq het verzenden, het kan zijn dat nu door deze coronatijd de bestelling iets vertraagd is.

Ps: Mocht je meer slaap tips willen check dan mijn instagram @aliescoster of www.sucsleep.com

VEEL GESTELDE VRAGEN:

VANAF WELK UUR KAN JE DE BRIL HET BESTE DRAGEN?
Zowel in de ochtend als in de avond is het de bedoeling dat je de bril een halfuur draagt. In de ochtend. Het blauwe LED-licht gebruik je het beste zo snel mogelijk na het opstaan, maar het allerbelangrijkste is dat je de bril elke dag rond dezelfde tijd draagt. En vice versa draag je in de avond de oranje glazen een half uur tot uur voor het slapen gaan. Het is maar net wat jij fijn vindt en waar je behoefte aan hebt. Voor de meeste mensen is dit een kwestie van uitproberen en experimenteren.
BLOKKEN DE ORANJE GLAZEN HET BLAUWE LICHT?

Blokken de oranje glazen het blauwe licht?

Zeker. Dat maakt deze bril ook zo speciaal. Hieronder zie je hoe het lichtspectrum werkt. Ik zal je de details besparen, maar je ziet dus dat blauw licht begint bij de 380 nanometer. Het blauwe licht tussen de 445 en de 480 nanometer is het meest verantwoordelijk voor het onderdrukken van de melatonineproductie. In de media wordt veel gepromoot met (vaak goedkope) brillen die blauw licht onderdrukken, maar laat je hierdoor niet gekmaken. Deze brillen hebben vaak maar de capaciteit om het blauwe licht tot 450 nanometer te onderdrukken, wat dus enigszins helpt, maar geen zoden aan de dijk zet. De Propeaq lichtbril is zo ontworpen dat het al het blauwe licht van het spectrum blokt, tot 500 nanometer. Maak dus een bewuste keuze wanneer het gaat om je bioritme, je slaap en je energie overdag.

Blauw licht begint pas bij 370 nanometer, tot 500 nanometer. Dat hele specttrum is verantwoordelijk voor het onderdrukken van melatonine, met een piek tussen de 460 en 480 nanometer. Alles was eronder zit, heeft nog steeds een werking op melatonine. En die goedkope brillen blokken slechts de helft ervan. Daarom in de media dat dit soort brillen niet werken. Maar dat zijn dus die popiejopie brillen.

ALS IK DE ORANJE GLAZEN ’S AVONDS OP HEB, KAN IK DAN NOG WEL DINGEN DOEN ZOALS LEZEN, HET HUISHOUDEN OF TELEVISIEKIJKEN?

Als ik de oranje glazen ’s avonds op heb, kan ik dan nog wel dingen doen zoals lezen, het huishouden of televisiekijken?


De lichtbril biedt je alle vrijheid om in de avond te doen wat je moet doen. Het is wel zo dat je de kleuren van een beeldscherm anders ervaart doordat de oranje glazen het blauwe licht blokken. Je zult na een tijdje merken dat je brein de bril gaat associëren met het slapen gaan. Hoeveel zin je dan nog in het huishouden hebt is de vraag, maar mocht je daarvoor nog staan te springen een halfuur voordat je naar bed gaat: be my guest ;-). Persoonlijk vind ik het het allerfijnste werken om in het halfuur dat ik de bril draag voor het slapengaan me volledig te richten op de nacht: Pyjama aandoen, tandenpoetsen, haar borstelen, boek lezen en zzz….

SLUIT DE BRIL KUNSTLICHT VAN BOVEN UIT?

Sluit de bril kunstlicht van boven uit?

Ja, de lichtbril is zo gemaakt dat hij bij de meeste mensen zo aansluit dat er geen lichtinvloeden van bovenaf kunnen komen. Mocht jij dit anders ervaren, dan kan je ervoor kiezen om een baseballpetje te dragen. Bij mij is dit absoluut niet nodig.

KAN JE DE LICHTBRIL OVER EEN NORMALE BRIL HEEN DRAGEN?
Theoretisch gezien niet, tenzij je een heel klein brilletje hebt. De kans is groot dat het anders ongemakkelijk gaat zitten. Als je dat voor lief neemt, is dat oké. In het andere geval zijn er vier oplossingen:
 • Je draagt twee keer per dag een halfuur geen glazen op sterkte
 • Je draagt lenzen
 • Je koopt een klein leesbrilletje die je op je neus zet. Die heb je van -3 tot +3 en is verkrijgbaar via Nooz-optics (https://www.nooz-optics.com/eu/nl-nl/collections/reading/original/shop). Je hebt een ronde en ovale variant. De ovale past het beste. Thank me later. J
 • Propeaq heeft zelf ook glazen op sterkte. Deze zijn wel prijzig, maar worden vaak wel vergoed door de zorgverzekeraar. Trek me gerust even aan mijn jasje voor meer informatie hierover.
Toine-Schoutens

Sinds 2006 help ik topsporters. Meer dan 750 Olympiers gebruiken de Propeaq lichtbril. De samenwerking met de beste atleten en coaches ter wereld is altijd inspirerend.

Toine Schoutens

Licht expert en begeleider topsporters, Propeaq

De waardering van www.propeaq.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 146 reviews.